fbpx

A Föld napja és a matrac ami illik hozzá :)

Az első..

Az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 20 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény az Egyesült Államokban – és az egész világon– fontos változásokat hozott: szigorú törvények születtek a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.

1990-ben világmozgalommá vált!

Kaliforniában létrehozták a Föld Napja Nemzetközi Hírközpontot, melyhez több mint 140 ország 200 millió környezetért aggódó polgára, civil szervezetei csatlakoztak és városok, falvak, iskolák, környezetvédő szervezetek mind-mind saját programmal, a legkülönfélébb módon tették emlékezetessé és világméretűvé ezt a napot.

Ügyfelünkként Ön is tehet a környezet védelemért!

Sokáig nem létezett olyan matrac ami nem kőalaj alapú habokból épült fel. Nem volt szempont a környezeti terhelés csökkentése, a kényelem, a komfort és az alacsony előállítási költségek domináltak.

Mára szerencsére ez megváltozott.

A KÖRNYZETTUDATOS VÁSÁRLÓK támogatóiként büszkék vagyunk arra, hogy kínálatunkban számos olyan ágybetét – matrac szerepel, melynek tervezésekor külön hangsúlyt fektettek a környezetvédelemre a gyártók. Jövőbe mutató technológia kidolgozására áldoztak komoly összegeket, mely a termékeket  nemcsak tartóssá, de ökológiai szempontból is környezetbaráttá teszik.

Ma már lehetséges kőolajmentes technológiával hab alapanyagot gyártani

Nemcsak a növényi olajok felhasználása, de a tengeri hulladék nagy részét kitevő műanyag palackok hasznosítása is fontos mérföldkő a matracgyártásban. Mivel a tengerekbe dobott műanyag hulladéknak csak 6%-a látható, a többi az óceánok fenekén ülepszik le, ennek a szennyezésnek a csökkentése,, ennek a hulladéknak az újrahasznosítása óriási lépés bolygónk megóvása felé.

A mi válaszunk erre az égető problémára:

AMET matrac

AMET matracunk huzata a halászok által a tengerből begyűjtött, ökológiailag el nem bomló anyagból készült. Az újrahasznosított polyeszter szálakból szőtt szövet akár mosás nélkül is évekig szolgál, karbantartása nem igényes vegyszeres tisztítást, illetve energiafogyasztást.

 

ÁLMODJ VELÜNK SZEBB JÖVŐT !

ÁlomDesign