A boxspring ágy, korunk legkifinomultabb ágy rendszere.

A matracok számára nyújt alátámasztást, kímélve annak terhelését. Ezzel hozzájárul a test még precízebb megtartásához és extra kényelmet biztosít, mint egy felsőkategóriás lengéscsillapító.

A boxspring ágy fő funkciója alvásunk, pihenésünk tökéletessé varázslása.

A boxspring ágy rendszer egy kombinált alvási szisztéma, mely egy adott, ill. ízlés szerint kiválasztott anyaggal behúzott, kárpitos ágy  tartószerkezet és a rajta fekvő matrac együttes kombinációját jelenti.

yatsan-matrac-agykingkoil_betten_ungarn

A boxspring az új ágy? Mi is az valójában?

Egy rugós rendszerű kárpitos ágy matracunk alá.

Lényegében egy rugós matrac alátét.

Egy ágyba zárt rugórendszer.

A boxspring ágy kerete egy masszív, stabil tartószerkezet, erősen összekötött rugózattal a belsejében. Szerepe, hogy a matrac tulajdonságait (formakövetés, alátámasztás) még hatékonyabbá tegye, növelje élettartamát, mint egy prémium minőségű  „lengéscsillapító”.

A boxspring ágy már 150 évvel ezelőtt ismert volt főleg az Egyesült Államokban és a skandináv országokban.  Európában a szállodaipar elmaradhatatlan eleme lett. Szerkezetét tekintve a legstabilabb ágy-rendszer, mely a nagy terheléseknek is ellenáll. Magasabban tartja a matracot, így nívósabb  alvás és kényelmi szintet kínál. Higiéniai szempontból is előnyös, a matracot a padló szennyeződéseitől távol tartja.

A boxspring ágy és matrac együttes alkalmazása lehetőséget  nyújt  a kényelmes, testmagasságunktól és izomzatunktól  függő optimális ágyból való kiszálláshoz.

Az alvás életünk egyik legfontosabb tevékenysége.

Keresse üzleteinket személyes tanácsadásért.

BOXSPRING vagy ÁGYRÁCS?

Amíg egy hagyományos ágy ágyrácsának minden lamellája,  valamint a rácsot tartó keret betörhet, beszakadhat, berepedhet, addig a boxspring ágyaknál a matrac közvetlenül az ágykeretbe épített rugórendszeren fekszik.  Ezáltal  a ránehezedő súly egyenletesen oszlik el  anélkül, hogy bárhol gyenge alátámasztási pont keletkezne.

A boxspring ágy + matrac kombináció nem csak az extrém stabilitásért felelős, hanem  fekvésünk, alvásunk, pihenésünk teljes komfortjáért is.

Forgolódhatunk bármilyen irányba alvás közben, a fekvési felület minden pozícióban egyenletes alátámasztást biztosít testünknek.

Várható minőségi élettartam a matracok esetében.

Az ágy felépítése, gyártás-technológiája alapján a fekhely minőségi élettartama az alábbiak szerint alakul, átlagos használat esetén:

A hideghab matracok ágyrács nélküli alkalmazása nem javasolt.
A fix (nem állítható és nem hajlított lamellás) ágyrácsok alkalmazása nem megfelelő a hideghab és egyéb hab matracokhoz!

A platform egy erős, nyomás hatására sem deformálódó, általában rétegelt lemez, vagy bútorlap, melynek feladata a matrac állandó és erőteljes alátámasztása.

Platformot alkalmaznak a boxspring ágy rugózata alatt is.

Kárpitozott franciaágy bonell rugózattal

32 %

Ágykeret + ágyrács

40 %

Ágykeret + boxspring ágyrács (Újdonság!)

67 %

Ágytest + platform

75 %

Boxspring ágy

87 %

Boxspring ágy + duplarugós matrac

97 %